Íme a bizonyíték, hogy a következő iPhone-ban kijelzőbe integrált Touch ID lesz

Update: Lenti írásunk a Szifon.com-on is megemlítésre kerül, számos további, friss pletykával kiegészítve. Cikküket itt találjátok.

Már azt mondhatjuk, a megszokott módon nagy a hype az idén ősszel érkező új iPhone körül, amit ráadásul pont az első modell 10 éves évfordulóján mutatnak be. A készüléket övező számtalan pletyka közül az egyik leginkább várt fejlesztés a home gomb elhagyása, és a Touch ID kijelzőbe integrálása lesz.

Nem is olyan régen, még arról lehetett olvasni, hogy az Apple mérnökeinek komoly fejtörést okoz a feladat, így közel sem biztos, hogy időben elkészülnek a megoldással.

A Qualcomm viszont elkészült (igaz, vannak gyermekbetegségei), és az első kijelzőbe integrált ujjlenyomatolvasót a kínai Vivo új készüléke hozhatja majd el a fogyasztói piacra. Ez alapján joggal feltételezhetjük, hogy az Apple is megbírkózik majd a feladattal, és erre utaló jeleket már az új iOS 11 bétában is találhatunk.

A szoftverfrissítés néhány napja vált elérhetővé a béta programban regisztráltak számára, és tudvalevő, hogy az ősszel érkező iPhone is ezt az OS-t fogja majd megkapni. De hogyan is árulkodik egy szoftver bármiről?

Balra az iOS 10, jobbra az iOS 11 megoldása

Balra az iOS 10, jobbra az iOS 11 megoldása

Ha iPhone-on új appot töltünk le az App Store-ból, a telefon Touch ID-t kér. Az erről tájékoztató panel elhelyezése azonban az iOS 11-ben megváltozott. A korábban a kijelző közepén megjelenő kisméretű ablak mérete megnőtt, és a kijelző aljára költözött. Akár azt is gondolhatnánk, hogy ennek funkcionális jelentősége nincs, ugyanakkor valószínűleg többről van szó, mint egyszerű design frissítésről. A rajongói koncepcióterveken rendre a képernyő alján, középen helyezik el a kijelzőbe integrált home gombot, ami anélkül is logikus, hogy tudnánk: az androidos készülékeken is ide költözött a home gomb a fizikai gombok megszüntetése után.

Vajon az áttervezett iOS 11 tényleg árulkodik a következő iPhone képességeiről, vagy ez csak spekuláció? Pár hónapon belül kiderül.

Oszd meg bátran: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.