Ezért nem használják a gondosan fejlesztett mobilappodat!

Régóta közismert tény, hogy a mobilalkalmazások 90%-át törlik a felhasználók az első kipróbálás után. A számos lehetséges magyarázat közül a technikai problémák jelentik a legnagyobb veszélyt, hiszen ha az alkalmazás alapvető működése lassú, vagy szélsőséges esetben összeomlik, hamar elkedvetleníti a felhasználót a további próbálkozástól.

Éppen ezért nélkülözhetetlen, hogy a fejlesztők minden platformon és a lehető legtöbb eszközön ellenőrizzék, hogy működik-e az alkalmazás. Ehhez azonban sok erőforrásra és hatalmas eszközparkra van szükség.  15-20 különféle eszközt bárki elő tud teremteni, ennél többet azonban nem jellemző, hogy be tudnak vonni a tesztelési folyamatba. Erre pedig nagy szükség van, hiszen az Android fragmentáltsága igen magas: számtalan eszköz és szoftververzió van ma a piacon, ami rendkívüli mértékben megnehezítheti a fejlesztést.

Bár iOS eszközöknél ez a probléma koránt sincs jelen ilyen mértékben, a most bemutatott új iPhone-nal megérkezett a végleges iOS 10 is, amelyre szintén érdemes jól optimalizált programokkal készülni. Ne feledjük, az ünnepi szezon is megállíthatatlanul közeleg, ami az emberek vásárlási kedvét is meghozza.

A Testbirds crowdtesting szolgáltatása segítségével több ezer végfelhasználó eszközei állnak a rendelkezésedre ahhoz, hogy valós élethelyzetben ellenőrizhesd az alkalmazásod kompatibilitását.

Rendeld meg a Testbirds kompatibilitási tesztjét a szeptemberi akciónk keretei közt!

kompatibilitási-teszt3

 

Oszd meg bátran: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.