A szervezetek jövője – Brain Bar rendezvény

Vajon a crowdsourcing milyen hatással lesz a hagyományos cégek működésére? Mennyiben kell másképp menedzselni a crowd tagjait, mint a munkavállalókat? Hogyan lehet kontrollálni a crowd munkáját? Hogyan lehet szervezeti kultúrát kialakítani egy ilyen nyitott, virtuális szervezetben?

Brain-Bar-Labs-1

Ilyen kérdésekre kerestük a választ a Brain Bar Budapest programsorozat keretein belül megrendezett Future of Organizations Lab rendezvényen. A meghívottak között volt a Testbirds-ön kívül a Járókelők, az Időkép, a Fortepan, a Bla-bla Car, a 444, a Magyar Elektronikus Könyvtár egy-egy képviselője is.

Számomra a legnagyobb tanulság az volt, hogy a crowdsourcing megoldással működő szervezetek mennyire különbözőek. Különböznek céljaikat tekintve (profit orientált vs. közhasznú), különböznek abban, ahogy a crowd tagjait motiválják (elismeréssel vs. anyagi juttatással vs. az önmegvalósításnak terepet engedve, illetve persze ezeket kombinálva), különböznek működési modelljüket tekintve, stb.

Az még nem látszik, hogy ezek az új munkaszervezési formák pontosan milyen hatással lesznek a hagyományos cégek működésére. Az mindenesetre valószínű, hogy a crowdsourcing erősödni fog, az internet révén újabb és újabb szereplők és megoldások jönnek, és az új munkaszervezési módszerek a hagyományos munkaszervezésre is hatással lesznek.

Oszd meg bátran: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

2 hozzászólás to “A szervezetek jövője – Brain Bar rendezvény

 • Én évekig kerestem folyatólag munkát a Testbirds-nél, de
  minig 1-2 nappal lehetett előre tudni tesztről (ha men már megkésve jött).

  • Horváth László
   1 év ago

   Kedves Gábor!

   Igyekszünk mindig a lehető leghamarabb informálni a potenciális tesztelőket egy-egy tesztelés kezdetéről, határidejéről, és pontos menetéről, de számos projekt lefolyása annyira gyors, hogy sok esetben mi sem ismerjük meg hamarabb a pontos részleteket, csak pár nappal a tesztelés indulása előtt.

   Üdvözlettel,
   Horváth László

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.